Treska s přelivem

1.11.2009
Potřebujeme:

4 filety z tresky, koření na ryby, olivový olej, štávu z jednoho citronu, 100 g tvrdého sýra, sůl, pepř
Na omáčku: 200 g cherry rajčát, 1 větší cibule, 2 stroužky česneku, 2-3 lžíce jemného kečupu, špetku oregána, worchester

Jak na to:

Filety vyložíme do pekáčku (skleněný). Pokapeme citronovou šťávou, posypeme kořením na ryby, zlehka pocákáme panenským olovivým olejem a necháme půl hodiny v chladu marinovat.
Na pánvi si orestujeme na jemno nakrájemou cibuli, přidáme na půlky pokrájená cherry rajčáta, opět chvíli restujeme, přidáme kečup a česnek, zalijeme trochou vody a necháme chvíli podusit. Jakmile se vytvoří kašovitá směs, zakápneme worchestrem, promícháme a zalijeme jí ryby v pekáčku.
Posypeme nastrouhaným sýrem a dáme do trouby cca na 20-30 minut při teplotě 200 C. Sýr musí být nazlátlý. Jako přílohu můžete udělat kaši nebo vařené brambory.

Podobné recepty:

Zapékaný kapr nebo treska, Treska trochu jinak, Kuřecí prsíčka na kari +zel.salát, Falešná treska, Skotská treska Finnan haddie