Rychlé fazole

27.9.2009
Potřebujeme:

1 konzervu tmavých fazolí ve slaném nálevu, 200 g uzeniny (klobása, kabanos), 3 lžíce oleje, sladkú smetanu, 2 lžíce hladké mouky, 2 dcl mléka, sůl, ocet, nové koření

Jak na to:

Na oleji osmahneme na kostky nakrájenou uzeninu. Pak přidáme fazolovou konzervu a zalejeme cca 3 dcl vody. Přidáme nové koření, sůl a vaříme 15 minut. Občas promícháme. Pak zahustíme jíškou, kterou připravíme z mléka a mouky. Poté přidáme sladkou smetanu.
Za stálého míchání lehce převaříme. Podle potřeby přidáváme mléko (aby nebyla omáčka příliš hustá). Odstavíme z plotny a dochutíme solí a octem. Podáváme buď s knedlíkem nebo chlebem.

Podobné recepty:

Rychlé fazole, Fazole, Fazolová rychlá, Fazole s bílým jogurtem, Babiččiny fazole