Čokoladový pudink

27.9.2009
Potřebujeme:

500 ml mléka, 1 kakaový prášek, 100 g hořké čokolády, 2 lžíce pískového cukru, čerstvé nebo kompotované ovoce, šlehačku a mandlové lupínky na ozdobení

Jak na to:

Z mléka odebereme 4 lžíce a rozmícháme v nich pudinkový prášek. Zbylé mléko, rozlámanou čokoládu a cukr zvolna přivedeme za občasného zamíchaní k váru. Vlijeme rozmíchaný pudinkový prášek a za stálého míchání povaříme do zhoustnutí.
Pudink nalijeme do formiček a necháme ztuhnout. Vyklopíme, ozdobíme ovocem, kopečkeme šlehačky a mandlemi.
Obměna: Do uvařeného pudinku zamícháme asi 60 g na kousky rozlámaních kakaových piškotů nebo sušenek, popř.rozinky namočené v troše rumu.

Podobné recepty:

Jablečný nepečený dezert, Čokoládový termix, Ovesné vločky s pudinkem, Buchta s pudinkem a zakysanou smetanou, Šomló halušky