smetanovo-sýrovo-žampionová omáčka na těstoviny

Potřebujeme:

máslo, cibule, žampiony, tavený sýr, smetana, maizena (nebo nějaký škrob na zahuštění), sůl, kmín

Jak na to:

1. Na trošce másle zpěníme cibulku, ale jen tak, aby nezhnědla, ale jen zesklovatěla.

2. Na cibulku dáme nakrájené oloupané žampiony, posolíme, pokmínujeme (já dávám drcený kmín). Potom dusíme do měkka, přidáme vždy trochu vody.

3. Když je voda hodně vydušená, přidáme tavený sýr (vždy celou krabičku) a necháme za stálého míchání roztavit.

4. Potom přilejeme zase trochu vody. Přidáme celou šlehačku.

5. Zahustíme rozdělanou maizenou (nebo jakýmkoliv škrobem).

6. Dochutíme Podáváme na těstoviny.

Podobné recepty:

Smetanovo-sýrovo-žampionová omáčka na těstoviny, Těstoviny se sýrovou omáčkou, Smetanovo - žampionová omáčka, Těstoviny s kuřecím masem a smetanovo-sýrovou omáčkou, Muránska těstoviny