Oříšková roláda

28.10.2008
Potřebujeme:

potřeba 6 vajec, 100g cukru, 100g hrubé mouky, 1 smetanu ke šlehání, asi 100g rozdrcených oříšků a pečící papír

Jak na to:

Žloutky s cukrem pěkně ušlehat, do světle-žluté barvy. Vmíchat mouku, nakonec vmíchat sníh z ušlehaných bílků.
Hmotu rovnoměrně rozetřít na pečící papír na plechu. Pečeme zhruba při 150°C v předem vyhřáté troubě do růžova cca 10 minut.
Po upečení ještě teplý piškot zrolujeme asi 3x aby pomalu zrolovaný vychladl.
Mezitím ušlehat šlehačku (před ušleháním do ní můžeme přidat tak lžičku vanilkového cukru), do šlehačky vmícháme oříšky a namažeme dovnitř do rolády. Necháme si zbytek šlehačky na venkovní stranu rolády. Pěkne rovnoměrně rozetřeme a hotovou roládu vložíme do lednice minimálně na 1-2 hodiny ztuhnout.

Autor receptu: wambui

Podobné recepty:

Plňená roláda, Oříšková bábovka, Oříšková bábovka (velká), Roláda plněná šlehačkou, Perníkové kousky