Bramborový krém

Potřebujeme:

500 g brambor, 1 mrkev, 1 menší cibule, 100 ml zeleninového bujónu, 200 ml sladké smetany, 1 žloutek, 2 lžíce olivového oleje, 10-12 krevet, pažitka, sůl a pepř.

Jak na to:

Brambory, mrkev a cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme do hrnce. Zalijeme litrem vody, osolíme, opepříme a uvaříme na mírném ohni doměkka. Poté polévku rozmixujeme, ochutíme zeleninovým vývarem a přivedeme k varu. 150 ml smetany smícháme se žloutkem, zbytek smetany ušleháme. Na olivovém oleji krátce opečeme krevety. Do hotové polévky vlijeme směs ze smetany a žloutku, znovu prohřejeme, ale už nevaříme. Před podáváním ozdobíme každou porci lžící ušlehané smetany, několika krevetami a nakrájenou pažitkou.
Podáváme s opečenou houskou.

Podobné recepty:

Bramborový salát s celerem a jablky, Bramborový pangas se salátem, Cuketové placičky raz dva, Bramborový dortík, Bramborový zákusek