Jitrnicový prejt

16.4.2008
Potřebujeme:

vepřový kořínek (srdce a plíce), 250 gramů laloku nebo bůčku, 120 gramů vepřových jater, 2 žemle, špetka majoránky, 5 zrnek drceného pepře, 2 zrnka nového koření, 1-2 stroužky česneku, špetka zázvoru, sůl, 4 lžíce polévky, 30 gramů sádla do pekáče

Jak na to:

Vepřový kořínek a kousek laloku nebo bůčku uvaříme. Vařené maso nasekáme na velmi jemno (můžeme i semlít), dáme do mísy přidáme syrová nasekaná vepřová játra, vo vodě nebo v polévce z vepřového masa namočené prolisované žemle, trochu majoránky, drceného pepře, soli, nového koření, zázvoru, se solí utřený česnek a trochu polévky. Směs dobře promícháme, dáme do sádlem vymazaného pekáče a pečeme 1/2 až 3/4 hodiny. Jako příloha se hodí brambory a zelí.

Podobné recepty:

Jablka s jelítkovým prejtem, Zeleninový prejt, Cuketový prejt, Listové šátečky plněné prejtem nebo zelím s uzeným, Cuketový prejt