Hovězí srdce na špeku

16.4.2008
Potřebujeme:

500g hovězího srdce, 50 g slaniny, 40g másla, 1 cibule, vývar, 40 g hladké mouky, 20 g šunky, sůl, pepř

Jak na to:

Hovězí srdce očistíme, zbavíme žilek, blan a opereme. Prošpikujeme 25 g slaniny. Osolíme,opepříme. Na másle zpěníme nakrájenou cibulku a potépřidáme osmahnout dalších 25 g slaniny. Poté vložíme na plátky či kousky nakrájené srdce, podlijeme vývarem a dusíme domekka.Vývar doléváme a občas srdce obrátíme. Když je maso měkké, vyjmeme je a šťávu vydusíme na tuk. Poté zaprášíme hladkou moukou, do červena zapečeme, zalejeme zbytkem vývaru a dohladka povaříme. nakonec ještě prohřejeme plátky srdce. Můžeme přidat 20 g šunky a podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Hovězí srdce na paprice, Hovězí srdce na smetaně, Vepřové srdce na slanině, Polévka z vepřového srdce, Vepřová játra na víně