Španělské ptáčky

Potřebujeme:

máslo,mouka hladká,cibule 1ks,šunka 5 plátků,slanina 5 plátků, vejce 1 ks,okurka sterilovaná,maso hovězí 500g, sůl,pepř mletý, hořčice, olej

Jak na to:

Tenké plátky hovězího masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a naplníme plátkem šunkového salámu nebo šunky, proužkem slaniny, čtvrtkou natvrdo uvařeného vejce a kouskem okurky. Maso stočíme a dobře upevníme jehlami na závitky nebo párátky. Na směsi oleje s máslem osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Vložíme závitky a osmahneme ze všech stran, mírně podlijeme a pod pokličkou dusíme doměkka. Závitky pak vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zamícháme a důkladně povaříme. Šťávu přecedíme, ze závitků odstraníme párátka nebo jehly, maso vrátíme do omáčky a prohřejeme.

Podobné recepty:

Španělské ptáčky, Španělské Ptáčky, Španělské ptáčky pro pohodlné, Velikonoční recept, Španělské Ptáčkové