Raffaello dort

16.4.2008
Potřebujeme:

Na těsto: 5 vajec, 150 g cukru moučka, prášek do pečiva, 100 g polohrubé mouky, 50 ml horké vody

Jak na to:

Vyšleháme cukr se žloutky, přidáme vodu, mouku smícháme s práškem do pečiva, opatrně přimícháme. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, pomalu přimícháme do těsta. Dáme péct do vymazané a vysypané dortové formy. Pečeme při 150°C.2 smetany na šlehání dáme do hrnce, zahřejeme - nesmí se vařit! Přidáme do hrnce bílou čokoládu, nalámanou na kousky, mícháme - mimo plotnu, dokud se čokoláda nerozpustí. Necháme vychladnout do druhého dne.Druhý den přeřízneme dortový korpus na 2 části - 1/3 a 2/3. 2/3 korpusu rozdrobíme na malé kousky. Vychladlou smetanu s čokoládou vyšleháme na hustý krém, přidáme k rozdrobenému korpusu, přidáme 160 g kokosu, vše dobře společně promícháme. Na 1/3 korpusu navrstvíme krémovou masu, zarovnáme, vyšleháme poslední šlehačku, navrstvíme, zarovnáme, posypeme zbytkem kokosu (40 g).Dort je nejlepší, když se nechá odstát min. 1 den.

Podobné recepty:

Raffaello - jednoduché, Kuličky Raffaello, Raffaello , Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort