Vepřové výpečky

Potřebujeme:

vepřové výpečky vhodné na pečení (krkovice, bůček, plece), 2 ks cibule, 5 stroužků česneku, trochu oleje, sůl, kmín, černé koření

Jak na to:

Maso vhodné na pečení pokrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme na silnější plátky. Do pekáče dáme olej a poklademe do něj kousky masa, které jsme osolili a okořenili kořením. Posypeme kmínem, přidáme asi 1 dcl vody a zakryté dáme péct do trouby (220 ° C).
Během pečení maso obracíme, přiléváme vývar nebo vodu. Asi v polovině pečení přidáme k masu cibuli. Stále pečeme zakryté, ale kontrolujeme, aby se to nevysušilo. Když jsou kousky měkké, přidáme do šťávy rozmačkaný nebo prolisovaný česnek.
Pekáč odkryjeme, podlijeme, abychom měli potřebné množství šťávy a obléváme a pečeme výpečky dozlatova.

Autor receptu: Ivus

Podobné recepty:

Vepřové výpečky, Vepřové kotlety, Vepřové masíčko po znojemsku, Vepřové na kmíně, Vepřové karbenátky s houbami