Milánská telecí polévka

Potřebujeme:

400 g odřezků telecího masa, 1 mrkev, 1 stonek celeru, 1 kedluben, 1 litr vody, sklenka červeného vína, 2 lžíce rajčatového protlaku, 100 g vařených drobných těstovin, 50 g žampiónů, 40 g másla, 1 lžíce sekané zelené petrželky, 2 lžíce strouhaného parmezánu, osmažený bílý chléb.

Jak na to:

Maso dáme vařit do studené vody, přidáme zeleninu, sůl a vaříme doměkka. Vařené maso nakrájíme na drobné kousky, utlučeme v hmoždíři nebo umixujeme v mixéru s troškou vývaru. V hrnci osmahneme na másle drobně krájené žampióny, vložíme na ně maso, zalijeme přecezeným vývarem, přidáme rajčatový protlak, vařené těstoviny a ochutíme solí a vínem.
Podáváme se strouhaným parmezánem a krajíčky osmaľeného bílého chleba.

Podobné recepty:

Královská polévka, Telecí řízky po boloňsku, Milánská hustá zeleninová polévka, Milánská rýže, Telecí panenka v sýrovém těstíčku