Kachní maso se zeleninou a opečeným chlebem

Potřebujeme:

600 g pečeného kachního masa (nakrájené nadrobno), 2 nakládané sladkokyselé okurky (nakrájené na kousky), 350 ml vývaru (může být z kostky), 140 g sterilovaného hrášku, 3 lžíce bílého vína, 2 lžíce kachního sádla, 5 lžic oleje, 200 g bílého chleba, sůl, mletý pepř dle chuti, 2 lžíce sekané zelené petrželky nebo pažitky

Jak na to:

Pánev postavíme na prudký oheň, nalijeme do ní vývar, přidáme maso, hrášek, okurku, víno, sůl, pepř a promícháme. Když se vývar začne vařit, vmícháme kachní sádlo a vše přelijeme do misky. Pánev umyjeme, znovu postavíme na prudký oheň, nalijeme olej, přidáme chleba pokrájený na malé kousky a za stálého míchání prudce opečeme dozlatova. Vyjmeme, dáme na talíř, přidáme ochucený vývar s masem a zeleninou, promícháme a ozdobíme sekanou petrželkou nebo pažitkou.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Kachní prsa na grilu, Kachní prsa se zelím, Kachní stehna na balzamikovým octě, Křupavá kachna, Pikantní pečené kachní stehna