Sekaná z drůbežích jater

17.4.2008
Potřebujeme:

500gr drůbežích jater (kuřecí nebo krůtí), česnek, majoránku, rohlík namočený v mléce, vajíčko, pepř,sůl a strouhanku

Jak na to:

Játra zbavíme spojovací žilky a umeleme na mlýnku na maso.Přidáme rohlík nebo housku rozmočený v 1 dcl mléka,majoránku (klidně celý pytlík,já dávám od oka a hlavně podle chuti),vajíčko,sůl,pepř,česnek (také podle chutii,ale stačí tak 4 stroužky,samozřejmě prolisovaný)vše smíchám a pak přidávám strouhanku. Padne na to asi 3/4 pytlíku ,směs nesmí lepit,prostě tak akorát,aby šla z ní udělat šiška. Když máme hotovou šišku,tak na dno pekáčku dáme hoblinky z másla,na ně dáme sekanou a podlijeme cca deci teplé vody (ne horké). Před vložením sekané do trouby jí potřeme teplou vodou,uděláme po do ní špejlí dírky,aby nám nepraskla, a přidáme na vrch další hoblinky másla. Přiklopíme druhým pekáčem a dáme ještě do studené trouby . Nastavíme teplotu na 200°C,takhle pečeme 1/2 hodiny,potom zmírníme teplotu na 180°C a pečeme další půl hodinu. Mezi pečením nesmíme zapomínat na polévání vypečenou šťávou sekanou,v případě,že šťáva bude vypečená,tak podlijeme vařící vodou.

Podobné recepty:

Kuřecí játra s nivou, Grilované kuřecí játra, Perkelt z drůbežích drobů, Nepravé kachní játra, Drůbeží játra v omeletě