Domácí kečup

17.4.2008
Potřebujeme:

4 kg zralých rajčat, 8 velkých cibulí, 3 rovné pol. lžíce soli, 2 rovné pol. lžíce sl. papriky, 1 rovná káv. lžička ml. skořice 1 rovná káv. lžička ml. pepře, 3 rovné lžičky hořčičného semene, 1 rovná lžička ml. zázvoru, 12 ks hřebíčku, 1 rovná lžička pál. papriky, 8 zrnek nového koření, 4 bobkové listy

Jak na to:

Pokrájíme rajčata s cibulí a dáme spolu s ostatními přísadami na 3 hodiny vařit do úplného rozvařeni.
Koření dáme do gázy a po ukončení varu vyjmeme. Rozvařenou hmotu přepasírujeme. Do této hmoty přidáme 1-2 dcl octu, 20-25dkg cukru ( z toho 1/3 normálního a 2/3 želírovacího ).Pak dál zahušťujeme vařením. Před ukončením varu pro zjemnění přidáme 3 lžíce kvalitního oleje.

Horké plníme do sklenic a zavíčkujeme.

Podobné recepty:

Valentýnské zelí, Lehký vajíčkový salát, Domácí kečup, Domácí špagety, Špagety