Tříbarevný tvarohový dort

17.4.2008
Potřebujeme:

125 g čokoládových sušenek, 1/2 lžičky mleté skořice, 60 g rozehřátého másla Náplň: 1/4 hrnku vody, 1 lžíce mleté želatiny, 370 g tučného tvarohu, 1/2 hrnku mléka, 1/2 hrnku pískového cukru, 60 g rozehřáté bílé čokolády, 60 g rozehřáté mléčné čokolády, 60 g rozehřáté hořké čokolády, 1 hrnek šlehačky, šlehačka a čokoládové půlměsíčky na ozdobu

Jak na to:

Dno dortové formy o průměru asi 20 cm vyložíme alobalem a vytřeme olejem nebo máslem. Sušenky rozmixujeme na jemnou drť, dáme do misky, přidáme máslo a skořici a mícháme, až se vše dobře spojí. Připravenou směs dáme do formy a pevně přitlačíme na dno.
Necháme v ledničce asi 20 minut ztuhnout.

Náplň:
Do misky dáme vodu a promícháme ji se želatinou. Necháme ji
15 minut bobtnat, pak misku postavíme do vroucí vody a mícháme, dokud se želatina úplně nerozpustí. Necháme zchladnout.

Elektrickým šlehačem rozšleháme tvaroh, přidáme mléko a cukr a šleháme, až se vše spojí. Tvarohovou hmotu rozdělíme na třetiny. Do jedné vmícháme bílou čokoládu, do druhé mléčnou a do třetí horkou. Do každého dílu čokoládovo – tvarohové hmoty vmícháme jednu třetinu prochladlé želatiny a jednu třetinu šlehačky.

Do formy rozetřeme nejprve tvaroh s bílou čokoládou, pak na něj pečlivě rozetřeme náplň s horkou čokoládou. Dáme na 3 hodiny do chladničky ztuhnout.
Povrch ozdobíme šlehačkou a čokoládovými půlměsíčky nebo jinými ozdobami.

Tento tříbarevný dort můžeme ozdobit také hoblinami z hořké čokolády.
Rozehřátou čokoládu rozetřeme na rovnou plochu, a když právě tuhne, seškrábneme ji stěrkou.

Podobné recepty:

Tvarohový slaný dort, Tvarohový slaný dort, Tvarohový dort s ovocem, Tvarohový dort, Tvarohový nepečený dort