Rybí karbanátky pro děti

4.11.2010
Potřebujeme:

50 g rybího filé (jedna kostka), stejné množství vařených brambor (stačí jeden malý), 10 g čerstvé strouhanky (nekdy se musí přidat), 1 lžíce oleje, půlka rozšlehaného vejce, trošičku sůli a bylinky - sušené nebo mražené - já dávám petrželku, majoránku, nebo koupenou směs bylinek na ryby bez soli, a klidně i špetku česneku.

Jak na to:

Filé uvaříme - tak 10 minut, ještě budeme dosmažovat- vybereme případně a Řádně kostičky a najemno nasekáme. Pěkné brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme nebo drobně nakrájíme. Obojí smícháme, vmícháme vejce, sůl, bylinky, olej a nakonec strouhanku - to proto, že je jí někdy potřeba více , někdy méně - přidáme jí tolik, aby se vytvořila tvárná hmota na vytvoření karbanátků - tak, aby se nerozpadaly.Vlhkou rukou tvoříme nejdřív kuličky o průměru asi 5 cm, ty zploštíme na karbanátek, obalíme trochu ještě ve zbylé strouhance a smažíme na rozpáleném oleji do růžova.Necháme na ubrousku okapat z přebytečného tuku.Podáváme z bramborovou kaší a kompotem

Podobné recepty:

Grilované karbanátky, Cuketová polévka, Skvělá roláda, Karbanátky z rybího filé, Rybí karbanátky