Dort šachovnice

18.4.2008
Potřebujeme:

Těsto: 6 vajíček, 180 g cukru, 4 PL studené vody, 110 g polohrubé mouk, 70 g škrobu, 25 g kakaa, 2 ČL kypřícího prášku, sůl Krém: 8 plátků želatiny, 50 ml mléka, 250 g tvarohu, 250 g Mascarpone, 500 ml šlehačky, 150 g cukru (může být i méně) může být i citronová šťáva

Jak na to:

Vyšleháme bílky s cukrem a špetkou soli, přidáme žloutky, lehce vmícháme sypké suroviny a vodu. Pečeme velmi pozvolna.

Vychladlý korpus podélně 2x rozřízneme, spodní plát dáme na stranou, vrchní dva rozřežeme na 6 kruhů.

Ohřejeme mléko a v něm rozpustíme předem namočenou ťelatinu. Smícháme cukr, tvaroh a mascarpone. Dvě lžíce směsi přidáme do želatiny, pak želatinu přidáme do zbytku tvarohové hmoty. Nakonec vmícháme ušlehanou smetanu.

Na tác dáme spodní kolo, které znovu uzavřeme do obvodové formy na dort, pak už jen skládáme kolečka a krém (krém se dobře nanáší zdobícím sáčkem). Na vrchní vrstvu se mi nedostal krém, proto je dort o jednu nižší.

Podobné recepty:

Šachovnice z bebe sušenek, Vídeňský dort, Ořechově - kávová dort, Sachr dort, Piškotový dort