Ruský salát

Potřebujeme:

120 g salátových brambor, 120 g zahradních bobů, 120 g mladých mrkviček, 12 g kukuřičných klásků, 120 g bílé ředkve nakrájené na hranolky, 120 g mladých žampiónů nakrájených na kousky, 250 g uvařených, vyloupaných krevet, 120 g majonézy, 1 lžíce citrónové šťávy, 2 lžíce opláchnutých a okapaných kaparů, sůl a pepř, 2 lžíce olivového oleje, 2 natvrdo uvařená vejce, 4 řezy z ančoviček, podélně rozpůlené, mletá paprika na ozdobu.

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce doměkka (20 minut), V jiném hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme zahradní boby, povaříme 3 minuty, vodu slijeme, boby zchladíme studenou vodou a odložíme. V dalším hrnci povaříme v mírně osolené vodě 6 minut mrkev, kukuřici a ředkev. žampiony smícháme s krevetami. V jiné misce rozředíme majonézu citrónovou šťávou a polovinu směsi vmícháme do krevet a žampionů. Přidáme kapary, zamícháme a podle chuti osolíme a opepříme. Míchanou zeleninu vybereme z hrnce naběračkou s otvory, prudce ochladíme pod tekoucí voou a dáme do mísy. Kdyľ jsou brambory uvařené, slijeme z nich vodu, ochladíme je tekoucí vodou a přidáme k zelenině. Zahradní boby vyloupeme a přidáme do mísy. Nakonec ruský salát pokapeme olivovým olejem a mírně promícháme. Brambory a zeleninu rozdělíme na talíře, navrch upravíme směs s krevetami a vejce. Vejce ozdobíme řezy z ančoviček a mletou paprikou. Zbylou polovinu majonézy s citrónem podáváme zvlášť.

Podobné recepty:

Ruský celerový salát, Ruský houbový salát s bramborami, Rajské fazole na ruský způsob, Lilek s rajčaty na ruský způsob, Ruský dort