Ryba s citrónem a rajčetem

20.4.2008
Potřebujeme:

500 g rybího filé (nejlépe z bílé tresky, makrely, pstruha, cejna, murény atd.), 2 středně velké rajčata, 1 oloupaný citrón, 1 zelená paprika, sůl, pepř, olej.

Jak na to:

Rybu nakrájíme na plátky, osolíme a opepříme a necháme 20 minut odležet. Rajčata, papriky a citrón též nakrájíme na plátky. Na pánvi rozehřejeme olej a položíme do něj plátky filé, které pokryjeme plátky rajčat a plátky citrónu. Necháme na prudkém ohni 1-2 minuty. Potom zakryjeme pánev pokličkou a na mírném ohni dusíme 7-8 minut. Na zvláštní pánvi na prudkém ohni rychle osmahneme plátky papriky.
Rybu s rajčaty a citrónem dáme na talíř, ozdobíme zelenou paprikou a podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Zapečená ryba v listovém těstě, Pečená ryba, Ryba na mlýnské způsob, Celerová pomazánka, Zapékaná ryba s nivou