Silný hovězí vývar

Potřebujeme:

500 g předního hovězího s kostí (hrudí, ľebro, atd.), 2 menší cibule, 2 velké mrkve, 2 petržele, půlka středně velkého celeru, zelená petrželka.

Jak na to:

Maso a cibuli ve slupce opláchneme pod studenou vodou. zeleninu ostrouháme a rovněž omyjeme. Vše naskládáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Pod pokličkou přivedeme k varu a vaříme cca 2 hodiny (v případě použití tlakového hrnce stačí cca slabá hodinka). Vývar nakonec scedíme přes síto, maso odložíme stranou a zeleninu propasírujeme nebo rozmixujeme. Vývar osolíme podle chuti, přidáme půlku kostky masového bujónu.
Polévku podáváme buď čistou nebo s nudlemi a s kousky pokrájeného masa. Můžeme ozdobit nasekanou čerstvou kadeřávkou.

Podobné recepty:

Silný nedělní vývar, Hovězí vývar se šunkou a žloutky, Hovězí vývar se sýrem a smetanou, Hovězí vývar s játrovými knedlíčky, Hovězí maso na celer