Vánoční kapr - jinak

17.4.2008
Potřebujeme:

8-12 menších porcí kapra, 3 zelené papriky, 1/2 kg rajčat, 2 větší cibule, 1 citron, hladká mouka(na obalení), 1/2 sáčku sladké papriky, 4 bobkové listy, 6 kuliček névého koření, špetka tymiánu, 8 stroužků česneku, sůl a olej.

Jak na to:

Osolené porce kapra obalíme v mouce s paprikou a smažíme na rozpálené oleji( na kůrčičku).Vyndáme a dáme do pekáčku. Do oleje v pánvi, ve které jsem smažili kapra přidáme cibuli na kostičky a podusíme. Přidáme nové koření, bobkový list, tymián , česnek (prolisovaný nebo na plátky), nakrájené papriky na menší prožky a rajčata na půlkolečka.Na rybu v pekáčku nasypeme hotovou směs a navrch položíme z oloupaného citronu kolečka. Dáme do trouby asi na 15 minut zapéct.

Příloha:
brambory a nebo jen tak s chlebem.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Kapr po mlynářsku, Plněný vánoční kapr, Kapr na modro, Kapr na jablkách