Výorné baileys

Potřebujeme:

2 plechovky salka, 2 plechovky neslazeného tatra mléka , 8 polévkových lžic strouhaného kokosu, 2 balíčky vanilkového cukru, 500 - 750 ml rumu

Jak na to:

Plechovky salka dáme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby byly potopené. Vaříme je 2 hodiny mírným varem. Poté necháme plechovky vychladnout.
Kokos si opražíme na suché pánvi a ještě horký jej nasypeme do misky, kam jsme nalily tatra mléka. Misku dáme do ledničky na 24 hodin.
Druhý den si připravíme novou misku, kam přes plátno vyždímáme kokosové mléko (kokos vyhodíme).
Do kokosového mléka přidáme salka, vanilkový cukr a rum. Vše mixujeme v mixéru a poté plníme do lahví.

Baileys by mělo v chladničce vydržet dva měsíce.

Podobné recepty:

Baileys, Baileys dort, Baileys, Baileys, mandlové pralinky