Jednoduchá a dobrá zelňačka

Potřebujeme:

pytlík kysaného zelí,hl.mouka ,olej,klobása, brambory, sůl, pepř, ocet a cukr

Jak na to:

Uděláme s oleje a mouky jíšku a zalejeme jí studenou vodou a 10 min. prováříme,přidáme scezené a pokrájené zelí a vaříme dalších 10 min. osolíme,opepříme.Vedle si uvaříme nakrájené na malé kostky brambory do poloměkka a když je měkké zelí přidáme brambory a pokrájené vyržínko-pozor pálí,pustí výbornou šťávu do polévky a společně vše necháme chvíli ještě provařit.Dochutíme podle potřeby jak kdo má rád.

Podobné recepty:

Jednoduchá česneková pomazánka na chlebíčky, Jednoduchá kuřecí játra, Vídeňská cibule, Vaječná jednoduchá pomazánka, Staročeská zelňačka