Ryba s citrónem a květákem

20.4.2008
Potřebujeme:

500 g rybího filé (nejlépe z bílé tresky, makrely, pstruha, cejna atd.), 3 lžíce sójové omáčky, 2 lžíce rýžového nebo bílého vína, 1 lžíce oleje, 1 oloupaný citrón nakrájený na tenké plátky, půl hlavičky květáku vařeného v octové vodě, 1 zelená paprika, půl hrnečku octa, 2 polévkové lžíce cukru, půl lžičky soli.

Jak na to:

Připravíme si marinádu ze sójové omáčky a vína. Rybu nakrájíme na 12 plátků a necháme v marinádě hodinu. Papriku omyjeme, zbavíme semen a nakrájíme na tenké plátky. Necháme ji ponořenou půl až jednu minutu ve vroucí vodě. Na pekáčku rozehřejeme olej a vložíme do něj rybí plátky a plátky citrónu. Dáme do středně teplé trouby a pečeme 7-8 minut. Během pečení potřeme rybu několikrát marinádou. Na talíř naaranžujeme rybu, ozdobíme květákem a plátky papriky.
Podáváme s rýží.

Podobné recepty:

Zapečená ryba v listovém těstě, Pečená ryba, Ryba na mlýnské způsob, Ryba s citrónem a rajčetem, Zapékaná ryba s nivou