Bobotie

Potřebujeme:

900 g mletého jehněčího masa, 1 krajíc bílého chleba, 200 ml mléka, 2 lžíce olivového oleje, 2 cibule stroužek česneku, lžíce kari, lžíce kurkumy, kůra z 1 citrónu, lžička hnědého cukru, 50 g mandlí, 50 g sušených meruněk, 80 g rozinek, lžíce čatní, čerstvě mletý černý pepř, 2 vejce ,4 bobkové listya sůl

Jak na to:

Chléb dáme do misky a zalijeme mlékem. Na oleji osmahneme cibuli a česnek a přidáme kari a kurkumu. Odstavíme a přidáme citrónovou šťávu a kůru, cukr, sůl, jehněčí, mandle, meruňky, rozinky, čatní, nasáklý chléb a pepř. Krátce orestujeme a směs přendáme do lehce vymazané nádoby na pečení, dobře ji upěchujeme a uhladíme. Vejce rozšleháme s mlékem a směs přelijeme, navrch položíme bobkový list a pečeme 1 ½ hodiny. Po upečení vyjmeme bobkový list a podáváme nejlépe se zeleninovým salátem a chlebem.

Podobné recepty:

Bobotie