Uzený řízek

21.4.2008
Potřebujeme:

uzené maso, vejce, mouka, strouhanka, sušený česnek a lžička hořčice

Jak na to:

Uzený špalíček masa,lze použít jakékoli,moravské krkovici, na tohle je lepší když má maso aspoň malý proužek tuku,řízek je šťavnatější,dětem zase dělám z uzaného krůtího filé,takže opravdu jakékoli. Maso vcelku vložíme do vroucí vody a vaříme téměř do měkka,mezitím rozmícháme hořčici se sušeným česnekem. Po uvaření vyjmeme maso,vývar lze použít na polévku kdo má rád. Maso nakrájíme na plátky,jemně potřeme směsí hořčice s česnekem,můžeme nechat chvíli uležet nebo rovnou obalit jako řízek a smažit. Nejlepší je s bramborovou kaší s trochou osmažené cibulky.

Podobné recepty:

Hovězí řízek Dubarry, Paprika s rozpuštěným sýrem, Uzený sýr s rucolou, Uzený jazyk, Plněný řízek