Zelňáky od frez

Potřebujeme:

100 ml mléka, 70g sádla, 1 vejce, 1 lžička cukru, 200g kysaného zelí, (umixované nebo na hodně drobno pokrájené), 125g měkkého tvarohu (polotučného), 300g pšeničné hladké mouky, 50g pšeničné celozrnné mouky, 150g pšeničné polohrubé výběrové mouky, ½ - 1 lžička soli, ½ kostky čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí mletý pepř (špetku), ½ lžičky mletého kmínu, 1 ľžoutek na potření kmín celý na posypání

Jak na to:

Po vykynutí dáme těsto na vál, vyválíme a vykrajujeme placičky, které necháme trochu nakynout.
Potřeme žloutkem, posypeme kmínem, a pečeme na plechu (na pečícím papíru) v troubě.

Podobné recepty:

Jihočeské zelňáky vegetariánské, Zelňáky u nás, Sladké jáhly, Ovocný koláč, Mandarinkový dort