Hovězí pečeně na zelenině

Potřebujeme:

1kg roštěnky nebo hovězí zadní, 100gr slaniny, 1/4 celeru, 1 mrkev, 1 petržel, 1 velké jablko, 1 cibule, 2-3 nové koření, 1 bobkový list, mletý pepř, tymián ,sůl,olej

Jak na to:

Maso prošpikujeme, osolíme, opepříme, zprudka osmahneme na oleji ze všech stran.
I s výpekem dáme do pekáče, podlejeme a přikryté pečeme asi 45 min. na 200 stupních.
Potom přidáme na kostky nakrájenou zeleninu a koření, cibuli na kolečka.Kdo má rád, tak i nasekaný česnek. Podlejeme a pečeme ještě asi 30 minut.

Podobné recepty:

Hovězí řízky naložené v zelenině, Pečené kuře v zelenině, Pražská hovězí pečeně, Dip k zelenině, Turecký biftek