Zapečené filé na zelenině

22.4.2008
Potřebujeme:

Kořenová zelenina (mrkev, petržel), brambory, kedlubna, lilek, květák, dětský bujon, filé bez kosti.

Jak na to:

Do vody dáme celou zeleninu včetně celých oloupaných brambor, sůl a vaříme do poloměkka, ke konci do vody přidáme bujon. Když je zelenina poloměkká, tak jí vylovíme z hrnce, necháme trochu vystydnout a na hrubém struhadle vše i brambory nastrouháme. Do zapékací misky dáme na dno trochu másla nebo olivového oleje a posolené filé, přidáme (obklopíme filé) nastrouhanou zeleninou s bramborama, zalijeme dostatečným množstvím vývaru (zbytek vody po zelenině s bujonem) a dáme zapéct do vyhřáté trouby cca na 20min.

Podobné recepty:

Zapečené rybí filé, Filé zapečené se sýrem, Zapečené rybí filé s anglickou slaninou, Zapečené filé, Filé zapečené s česnekem a vejci