Pampelíškový med

Potřebujeme:

600 ks hlaviček pampelišky, 2,5 litru vody, 3 ks citrón, 1 ks velký pomeranč I cca 3 kg cukr krystal

Jak na to:

Hlavičky rozkvetlých pampelišek bez stonků vypereme pod tekoucí vodou. Vložíme do čtyřlitrového hrnce na zalijeme 2,5 lity vody. Přidáme omyté citróny a pomeranč, rozkrájené na kolečka a vaříme 15 minut. Potom hrnec odstavíme a vše necháme 24hodin vylouhovat. Druhý den přecedíme přes hustý cedník nebo přes plátýnko do čistého hrnce. Do šťávy přidáme cukr a za občasného míchání vaříme ještě asi 2 hodiny, až se med začne táhnout. Čím déle med vaříme, tím je hustší. Hotový pampeliškový med lijeme ještě horký do malých skleniček, uzavřeme víčkem a máme hotovo.

Podobné recepty:

Pampeliškový med, Pampeliškový med, Pampeliškový med, Pampeliškový med (sirup), Zázvorový čaj