Králík na černo

Potřebujeme:

1 králík,1 cibule,250g kořenové zeleniny (mrkev, petržel, celer)10 kuliček černého pepře,5 kuliček nového koření,2 bobkové listy,sůl,100g pokrájených sušených švestek,3 PL rybízové marmelády,100g nastrouhaného perníku,150ml červeného vína,citronová šťáva

Jak na to:

V kastrolu zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nadrobno nakrájenou nebo nastrouhanou kořenovou teleninu a krátce osmahneme.Na osmaženou zeleninu rozložíme naporcovaného osoleného králíka, zalijeme vodou, přidáme pepř,nové koření, bobkový list a vaříme doměkka. Když je maso měkké vyjmeme ho včetně koření z vývaru, do kteréhopotom dáme zbylé ingredience tzn.pokrájené sušené švestky,nastrouhaný perník,rybízovou marmeládu a červené víno a15 až 20 minut na mírném ohni povaříme. Potom vše rozmixujemea omáčku můžeme dochutit solí a citronovou šťávou.příloha: knedlík

Podobné recepty:

Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík, Králík