Slaný koláč z bramborového těsta

Potřebujeme:

Těsto:8 středně velkých brambor,6 vrchovatých lžic polohrubé mouky, 12 vrchovatých lžic dětské krupičky,1 vejce Náplň (v podstatě to, co máte rádi),olej (olivový, slunečnicový), cibule, česnek, kyselé zelí, šunka, uzené maso,3 vejce, rajské jablíčko, brokolice,tvrdý sýr navrch

Jak na to:

Brambory oloupeme, nakrájíme na stejné díly (na polovinu nebo na čtvrtinu) a dáme upéct do mikrovlnné trouby asi tak na 10 minut na 700-750W. Po vychladnutí je na struhadle nahrubo nastrouháme, přidáme mouku, krupičku a jedno syrové vejce a rukama důkladně prohnětěme.Do malého pekáče s vyvýšenými okraji si dáme pečící papír a těsto na něj vmačkneme do tloušťky asi půl-1 cm, okraje vymačkáme silnější do výšky asi 2- 3 cm.

Dáme si předehřát troubu na 250 stupňů.

Naplníme prakticky, čím nás napadne.
Teď jsem postupovala takto:
Na dno jsem nakladla na kolečka nakrájenou půlku cibule a pokapala olivovým olejem.Na to jsem dala 4 kolečka kučecí šunky, posypala jsem to trochou najemno nakrájeného kyselého zelí a česnekem, na to jsem pokládala vajíčka natvrdo, kolečka studentských párků a navrch jsem dala pár plátků eidamu.

Pekáček jsem dala do předehřáté trouby, ztlumila na 200 stupňů, po čtvrt hodině na 150 stupňů a pekla dokud těsto nezezlátlo a nezačalo vonět.

Podobné recepty:

Překládána bramborová placka, Slaný expresní koláč, Slaný expresní koláč, Sušenky z bramborového škrobu, Slaný cuketový koláč