Pikantní dušená cuketa

Potřebujeme:

1 střední cuketa, 3 cibule (nakrájen na kolečka), 5 stroužků česneku (utřeného), půl lžičky chili koření, 250 g rajčat (omytá, nakrájená na kousky), půl lžičky mleté pálié papriky, špetka mletého zázvoru, 1 lžíce ostrého kečupu, 2 lžíce sójové omáčky, sůl dle chuti, olej na smažení.

Jak na to:

Cuketu oloupeme, odstraníme jádra i s měkkou středovou dužinou a nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce s rozpáleným olejem, přidáme nakrájenou cibuli, rajčata, česnek, kečup, koření, důkladně promícháme a dusíme na mírném ohni, až se vše rozvaří. Dochutíme sójovou omáčkou, solí a necháme trochu vychladnout. Polovinu směsi rozmixujeme, vrátíme zpět do hrnce a důkladně promícháme.
Podáváme s rýží nebo vařenými brambory.

Podobné recepty:

Letní cuketa, Ratatouille, Smažená cuketa se skořicí, Provensálská dušená zelenina s luteránskými Papričkami, Dušená jehněčí kýta