Pepřový chléb v bujonovémšálku

Potřebujeme:

500g hladké mouky, 250ml teplé vody, 20g droždí, 20g sol,i 10g cukr krupice, 1 lžička drceného bílého (nebo barevného)pepře, olej na vymazání šálků

Jak na to:

Droždí rozmícháme v teplé vodě, přidáme mouku, cukr, sůl a pepř a vypracujeme hladké těsto. rozdělíme je na 3 stejné bochánky, každý vložíme do jednoho bujonového šálku vymazaného olejem a necháme na teplém místě vykynout. Pak šálky s těstem vložíme do trouby vyhřáté na 180°C a pečeme asi 20 min.Během pečení těsto průběžně potíráme vodou.

Podobné recepty:

Pepřový sýr - náhražka boursinu, Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Kotlety narychlo, Obložené srdíčka, Chléb plněný sýrem a slaninou