Moravské koláče

Potřebujeme:

TĚSTO: 1/2 kg hladké mouky, 1/2 kg polohrubé mouky, 6dkg kvasnic, 180 g másla, 3 dcl mléka
NÁPLŇ: asi 3 tvarohy měkké, cukr, vanilkový cukr, žloutek a citronová kůra
DROBENKA: hladká mouka, cukr, máslo

Jak na to:

Mouku dám do mísy a promíchám, nakrájím na kousky máslo a přidám. Udělám důlek, do kterého rozdrobím kvasnice, ty přeliji vlažným mlékem a nechám trochu nakynout. Pozor na mléko, asi by ho mělo být méně. Vypracuji trochu tužší těsto a nechám je v teple kynout.Po vykynutí si ho rozdělím na 4 části, které vyválím a plním tvarohem (všechny přsady do náplně smíchám). Zabalím, přenesu na pekáč vyložený pečícím papírem, potřu povidly a posypu drobenkou. Peču asi 30 - 45 min na 180 stupňů. Hotový je, když okraje zčervenají - zhnědnou.Tento koláč se může dělat i jako malé koláčky, ale tohle usnadní a urychlý práci a chuťově jsou stejné. Stačí je dělat z poloviny surovin, protože i tak je toho dost.

Podobné recepty:

Moravské koláče, Špagety na kari, Moravské koláče, Pastevecká kýta, Těsto na kynuté koláče