Jehněčí kostičky s fazolovými lusky

Potřebujeme:

800 g jehněčí plece, 600 g sterilovaných zelených fazolových lusků ve slaném nálevu, 4 cibule (nakrájené nadrobno), sůl dle chuti, 2 lžíce sádla, 1 lžíce sójové omáčky, 1 lžíce sladké mleté papriky, 250 ml kysané smetany, 50 g hladké mouky, 250 ml vody na zahuštění, voda na podlití

Jak na to:

Maso omyjeme, osolíme a nakrájíme na kostky. Fazolky scedíme, necháme odkapat a překrojíme. V hrnci na rozpuštěném sádle osmahneme dozlatova cibuli, vložíme maso, osolíme, zasypeme paprikou, promícháme a orestujeme. Podlijeme vodou a vaříme doměkka. Pak přidáme fazolky a krátce povaříme. V hrnku si rozkvedláme mouku s vodou a uvařený pokrm zahustíme a krátce povaříme. Nakonec dochutíme sójovou omáčkou a vmícháme smetanu. Už nevaříme a ihned podáváme.

Podobné recepty:

Fazolové lusky s celozrnnými těstovinami, Krůtí nudličky s fazolovými lusky, Jehněčí maso na zelenině, Jehněčí žebírka na bylinkách, Zavařené fazolové lusky