Mrkev s fazolemi

25.4.2008
Potřebujeme:

30 dkg mrkve, 30 dkg bílých fazolí, 5 dkg másla, 2 dkg mouky, ? litrů vývaru, špetka papriky pro chuť i barvu.

Jak na to:

Fazole namočíme den předem do vlažné vody. Druhý den je uvaříme skoro do měkka. Očištěnou mrkev nakrájíme na plátky a s kouskem másla, solí a vývarem udusíme do měkka. Polovinu másla rozpustíme, zasypeme moukou, osmažíme světlou jíšku, kterou podlijeme vývarem, okořeníme paprikou, osolíme a dobře povaříme. Přidáme fazole a mrkev.

Podobné recepty:

Pohanková polévka s fazolemi, Paprikový salát s fazolemi, Sýrový salát s červenou fazolemi, Kapustnice s fazolemi, Krůtí nudličky s fazolemi mungo