Vepřové ve šlehačce

Potřebujeme:

asi 8 větších brambor, 2 kelímky šlehačky, několik plátků vepřové kotlety (asi 4), sůl, sladká paprika

Jak na to:

Vepřové plátky naklepeme, vložíme do misky a zalijeme smetanou. Brambory oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opaprikujeme, a rozdělíme na dvě poloviny. první polovinu naskládáme do pekáčku. Tu poklademe plátky masa a zalijeme zbylou šlehačkou, a navrstvíme druhou polovinu brambor. Pečeme asi dvě hodiny v troubě předehřáté na 250 stupňů. Před dopečením necháme asi deset minut odkryté, aby se vytvořila kůrčička.

Podobné recepty:

Vepřové maso ve šlehačce, Vepřové kotlety s bramborem na šlehačce, Kuřecí řízky na šlehačce trošku jinak, Jahodová zmrzlina, Vepřová krkovička na šlehačce