Pravá italská pizza po česku

27.4.2008
Potřebujeme:

TĚSTO : 3 hrnky hladké mouky, 1 lžička soli, 1/2 balíčku sušeného droždí nebo 1 kostičky čerstvého droždí, 1 hrnek ( 250ml ) vlažné vody, 2-3 lžíce oleje ( nejlépe olivového ) NÁPLŇ : Kečup nejlépe domácí, česnek, olej, cibule, žampiony v konzervě nebo čerstvé, sůl, pepř, kmín, šunkový salám krájený, suchý nebo polosuchý salám krájený, rajčata, papriky, strouhaný Eidam, oregano, bazalka.

Jak na to:

Z přísad na těsto důkladně vypracujeme vláčné těsto ( zpracováváme na vále ), které necháme na teplém místě cca 3/4 hodiny kynout. Během kynutí těsta si připravíme náplň : Na oleji zpěníme cibulku, přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a chvíli podusíme. Do kečupu prolisujeme česnek a přidáme trochu oregana. Oba druhy salámů nakrájíme na nudličky a smícháme dohromady. Papriky nakrájíme na nudličky, rajčata nakrájíme na kolečka ( použijte hodně ostrý nůž nebo pilkový nůž na pečivo ).Těsto rozdělíme na 4 díly. Z každého dílu vyválíme placku, nožem vykrojíme úhledné kolo - zbytky těsta necháme a pak z nich můžeme udělat 1 minipizzu. Vykrojená kola dáme na plech s pečícím papírem, potřeme nejlépe olivovým olejem, kečupem a trochu posolíme a posypeme oreganem a bazalkou. Na to rozložíme papriky a kolečka rajčat . Zasypeme sýrem, poklademe žampiony a na závěr rozložíme salámové nudličky. Kdo chce pizzu ještě voňavější, může přidat ještě trochu koření. Dáme péct. Když jsou okraje pizzy pěkně růžové, pizza je tak akorát křupavá. Pečeme v řádně vyhřáté troubě na 250°C asi 1/4 hodinky.

Podobné recepty:

Pravá italská pizza, Pizza rohlíky, Stehýnka na rozmarýnu a italská rýže, Pizza taštičky, Pivní pizza