Grenadýr dělená strava

Potřebujeme:

Těstoviny ze semoliny (flíčky) asi 4 střední brambory ,podravku, sladká paprika pro barvu,cibule, sůl, pepř,sojový olej,uzené tofu ,(nakládané okurky nebo sezonní salát)

Jak na to:

Těstoviny uvaříme dle návodu ,scedíme a dáme stranou. Potom nakrájíme a zpěníme cibulku ,oluopané a na malé kostičky nakrájené brambory dáme na cibulku orestovat.Přidáme podravku ,pepř,a sladkou mletou papriku.Pořádně promícháme a zalejeme asi 1dcl vody,dáme pod pokličku a necháme na mírném ohni dusit.Občas zamícháme a podle potřeby přidáme trošku vody aby se nám to neřipalovalo .Nakonec přisolíme.Brambory by měli mít řídkou konzistenci. Když jsou brambory měkké spíš rozvařené ,vmícháme do nich uvařené flíčky.dáme do pekáčku vymazaného sojoým olejem a vysypaného strouhankou z tmavých rohliků a zapečeme asi 20min. V předehřáté troubě.Na talíři sypeme postrouhaným tofu .Jako příloha se k tomu hodí kyselá okurka nebo nakládaný květák nebo v létě okurkový nebo listový salát na vodě.

Podobné recepty:

Bamborové šišky s mákem dělená strava