Kuře ala jang kuej-fej

Potřebujeme:

350 g kuřecího masa z horní strany křídel, 1 kávová lžička mletého cukru, 1 kávová lžička sójové omáčky, 1 polévková lžíce ovocné pálenky, 2 vrchovaté polévkové lžíce nakrájených bambusových výhonků, 1 polévková lžíce sušených hub, půl šálku sherry. Zálivka: 1 kávová lžička sójové mouky, 1 polévková lžíce vody, 1 celá cibule, špetka mletého zázvoru, půl šálku vývaru, vepřové sádlo.

Jak na to:

Nejdříve spaříme maso vařící vodou. Do hluboké pánve dáme dvě polévkové lžíce vepřového sádla a cukr. Když začne cukr karamelizovat, přidáme nakrájené kuřecí maso a trochu opečeme. Potom přidáme pálenku, sójovou omáčku, nepokrájenou cibuli, zázvor a polévkový vývar. Na mírném ohni povaříme 15 minut, potom vyndáme cibuli a nalijeme sherry, přidáme předem ve vodě uvařené houby a bambusové výhonky pokrájené na kostičky. Znovu povaříme, nakonec přidáme zálivku a mícháme, dokud toto velmi aromatické jídlo nezhoustne.

Podobné recepty:

Kuře ala Marsi, Kuře ala kachna, Kuře ala lin, Kuřecí dobrůtky alá kfc, Kuře na pivě