Chléb podmáslový

Potřebujeme:

310g podmáslí, 50g bílého jogurtu, 2 lžíce oleje, 1 lžíce octa, 1ks vařené brambory nastrouhané, 2 lžičky soli, 380g hladké mouky, 120g žitné mouky (chlebové nebo celozrnné), 2 lžičky cukru, 1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí a 1 lžíce kmínu

Jak na to:

V uvedeném pořadí přidat do domácí pekárny. Část hladké mouky (až 280 g) je možné nahradit moukou graham, pšeničnou chlebovou nebo špaldovou. Podle chuti přidat semínka nebo oříšky, otruby, klíčky.

Podobné recepty:

Opékaný chléb ve vajíčku se sýrem, Obložené srdíčka, Chléb plněný sýrem a slaninou, Falešné karbanátky, Bílý chléb