Sýrové noky

Potřebujeme:

l mléka, 5 dkg másla, 12 dkg hrubé mouky, sůl, muškátový oříšek, 3 vejce, 6 dkg strouhaného sýra (nejlépe parmazán, eidam nebo ementál)

Jak na to:

Mléko osolíme, přidáme tuk, když je horké, vsypeme mouku a za stálého míchání těsto „opálíme“. Když se nechytá vařečky ani nádoby, odstavíme je, necháme prochladnout a pak přidáváme jedno vejce po druhém. Každé dobře spojíme s těstem. Nakonec přidáme strouhaný sýr. Těsto musí být hladké a lesknout se. Obrácenou namočenou lžící těsto upěchujeme a pak do vařící osolené vody lžičkou vykrajujeme noky. Vaříme je 5 minut, odcedíme a prolijeme vodou, aby zpevnily. Noky promastíme, prohřejeme a podáváme k zelenině (špenátu, hráškové kaši, zadělávanému chřestu apod.)

Podobné recepty:

Římské sýrové noky, Odpalované noky, Zeleninová polévka se sýrovými noky, Slezské noky, Kasické halušky