Špagety po milánsku

Potřebujeme:

balíček špaget (či jiných těstovin), olej, cibule, česnek, měkký salám (kdo má radši mleté maso, tak dá mleté maso), rajský protlak, kečup (sladký i ostrý), sůl, cukr, wolchestr a sýr na strouhání

Jak na to:

Do vetšího hrnce dáme vařit špagety (voda+špagety+sůl+lžíce olivového oleje). Když se špagety uvaří, tak je scedím a propláchnu v cedníku studnou vodou a nechám být (studenou vodou proplachuji důkladně aby se těstoviny neslepily). Mezi tím si v kastrolu rozpálím olej, na který dám najemno nakrájenou cibuli (v létě možno přidat i papriku+rajče) a nechám zesklovatět. Přidám na kostičky nakrájený salám-nebo mleté maso a také osmahnu. Zaliju rajským protlakem, přidám kečupy-namíchám dle chuti, kdo má radši ostrý dá více ostrého a obráceně. Prolisujeme česnek-množství také jak kdo má rád, dochutíme solí, trošku wolchestru a cukru. Můžete přidat provensálské koření pro vůni, nebo i koření na pizzu. Krátce povaříme a servirujeme.

Podobné recepty:

Špagety po Milánsku, Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy