Domácí vinná klobása

Potřebujeme:

400 gramů vepřového, 40 gramů housky, 0,75 dl mléka, 4 lžíce bílého vína, sůl, citrónová kůra, drcený pepř a muškátový květ, střívka, 20 gramů mouky na obalení, špejle, 2 lžíčky smetany, sádlo

Jak na to:

Vepřové maso s mlékem navlhčenou houskou velmi jemně umeleme (můžeme i dvakrát), přidáme sůl, drcený pepř, nastrouhanou kůru, muškátový květ, bílé víno a smetanu (můžeme přidat i vejce). Vše pečlivě promícháme. Směs opatrně naplníme do střívek. Připravenou vinnou klobásku opláchneme horkou vodou, aby se dobře očistila, otřeme utěrkou, obalíme moukou, rozdělíme na dílky, zatočíme, prostrčíme špejlí a usmažíme je na horkém sádle. Můžeme je také obalit buď jen v mouce nebo v trojobalu nebo i v těstíčku. Vhodnou přílohou je bramborová kaše nebo vařený brambor.

Podobné recepty:

Vinná klobása bleskově a výtečně, Smažená vinná klobása, Vinná klobása trochu jinak, Vinná klobása, Závitky z vepřového masa