Kyprý medový perník

Potřebujeme:

500g polohr. mouky, 1 prdopeč, 1 a půl lžičky sody, 1/2 balíčku (=cca 14 g) mletého koření do perníku (třeba Kotany), 2 vejce, 100g oleje, 100g medu, 250 g cukru krupice, 400 ml mléka

Jak na to:

Smícháme mouku, prdopeč, sodu, koření, pak přidáme ostatní a vy-mícháme tekuté těsto, vylijeme na vysyp. plech a pečeme při 180°C do zlatožlutá krásně nabude, je kyprý a hodně aromatický, navrch se může natřít marmeládou a na to ještě čoko polevu, lze pak posypat ořechy nebo str. kokosem.

Podobné recepty:

Hrníčkový litrový perník, Medové trojúhelníky s čokoládou, Perník, Rychlý litrový perník, Opilí čerti