Bramborové taštičky s povidly

Potřebujeme:

1 kg brambor, 50 g loupaných mandlí (nemusí být - nedávám protože mi nechutnají), 240 g švestkových povidel (já kupuji to větší balení 420g - mám raději více náplně :-)) , 200g hrubé mouky, 100 g krupice, sůl, 80 g perníku na strouhání (nemusí být - lze nahradit strouhaným tvarohem nebo nemusíme dávat ani jedno z toho), 100g moučkového cukru na posypání, 100 g másla na omaštění (př. Hera nebo stolní máslo).

Jak na to:

Brambory uvaříme ve slupce a necháme vychladnout. Vyloupané mandle nahrubo nasekáme (nemusíme dávat) a smícháme s povidly.Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme najemno. Smícháme je s hrubou moukou, krupicí, solí a vypracujeme vláčné těsto.Těsto rozválíme na plát asi 4 mm silný a vykrajujeme kolečka o průměru cca 7 cm Doprostřed každého kolečka dáme povidla, kolečko přehneme a okraje těsta dobře přimáčkneme - třeba vidličkou (udělá to i pěkný ozdobný okraj).Taštičky zaváříme ve vroucí osolené vodě 10-12 minut. Sypeme je strouhaným perníkem, pocukrujeme a polijeme máslem.nebo posypeme strouhaným tvarohem, pocukrujeme a polijeme máslemnebo jen pocukrujeme a polijeme máslem.(jsou dobře i se sladkým tvarohem nebo s Bobíkem a polité máslem - možno i bez másla).

Podobné recepty:

Bramborové taštičky na dva způsoby, Bramborové kuličky se švestkovými povidly, Bramborové placičky z prášku, Plněné bramborové taštičky, Zelné taštičky