Domácí dalamáky z chlebového těsta

Potřebujeme:

40 dkg pšeničné mouky tmavé chlebové, 20dkg žitné chl. mouky,40g kvasnice,1 káv. lž. cukru kr.,2 káv. lžičky soli, kmínu, 1 pol. lžíce oleje a octu a 3,5 dcl vody teplé, hrstka semínek dýně, sezamu co má kdo rád

Jak na to:

Mouka, teplou vodu, cukr, kvasnice, nechám nakynout, pak ostatní suroviny, strašně moc vypracovat, těsto musí být hodně tuhé ale vláčné,nechám vykynout asi tak 40 min, pak vyvaluji různé tvary a nechám zase vykynout zase tak 30 min, potírá se vodou a sype vším možným.Jaké si uděláte tvary je jenom na vás. Peče se to tak kolem 20 min podle velikosti a druhu trouby, dá se udělat i bageta, chleba ale peče se to mnohem dýl a pomaleji.

Podobné recepty:

Domácí chléb, Domácí nudle od Stina, Domácí listové těsto, Domácí veka celozrnná, Domácí knedlík