Lilkový salát s citrónem

Potřebujeme:

1 lilek (cca 600 g), 4 lžíce olivového oleje, nastrouhaná kůra a šťáva z 1 citrónu, 2 lžíce opláchnutých kaparů, 12 vypeckovaných oliv, 2 lžíce nasekané čerstvé petrželky, sůl, čerstvě mletý černý pepř.

Jak na to:

Lilek nakrájíme na kostičky, ve velké pánvi rozpálíme olivový olej a lilky na něm 10 minut smažíme doměkka. Poté jej odmastíme pomocí papírového ubrousku a zlehka posolíme. Lilek nasypeme do velké mísy, promícháme s citrónovou šťávou a kůrou, kapary, olivami, sekanou petrželkou, osolíme a opepříme.
Podáváme s osmaženými piniovými oříšky, nastrouhaným parmezánem a křupavým chlebem.

Podobné recepty:

Lilkový salát, Lilkový salát, Lilkovy salát, Lilkový salát, Luřecí salát s jablkem